Saturday, October 17, 2009

kulttuuria, kultuuria

työviikko meni omalla painolla, ilman mitään ihmeelyksiä.

Torstaina varasin lentoliput mulle ja hoitsuille kap kaupungiin, lomalla siis kulttuurin tutustumisjaksolla lähetään etelä-afrikkaan. 3 viikkoa hengailua ennen kuin paluu lento on Suomessa. tarkoituksena ois ainakin mennä tutustuu paikkaa missä nelson mandela oli, köysilaskeutumaan, ja hyppäämään vaivainen 200 m benjihyppy.

lentolippujen varaaminen ei ollukkaan sit niin yksinkertainen juttu kun luulis. Ekan kerran kokeiltiin tiistaina. onnistuu pääsee sivuille, valitsemaan lennon, mut ei ne antanut meiän maksaa niitä. Annettiin periksi, ja sovittiin, et keskiviikkona mie meen varaamaan. pääsen sivulle, saan valittuu lennon, pääsen maksu sivulle ja saan nordean nettipankin auki. kokeilen kerran, annoin väärän numeron ja se kerto et mikä numero on vuorossa, laitan oikeen numeron, niin nordea sivut sanoo, et käyttäjätunnus ja salasana ei toimi, ota yhteys asiakaspalveluun. oke, otan kännykän ja valitsen numeron, no tietenkin multa loppuu puheaika just samalla. eiku äkkiä keskustaa metsästämään puheaika myyjiä, löydän ja saan ladattuu puheaikaa. Takaisin toimistolle ja soittoa nordeaa. odottelun jälkeen saan ihmisen kiinin ja kysyn et mikä on kun ei toimi. No kaveri sanoo, et joo tää sun tili on menny lukkoon, et kokeile huomenna uudestaa. ok. hermo alko mennä. no sitten to 3 päivänä peräkkäin yritän saada lentoja. no netti jumittaa mutta vihdoin viimein saadan lennot varattuu, en svielä yrittänyt varata kap kaupunki johannesburg lentoi, varmaan hermo menee.

Perjantaina oli vuorossa välireflektio mbabanessa. Päästin ekaa kertaa kompin kyytiin. päästiin ajoissa mbabanees, ja kaupan kautta otettiin uus kompi piney valleyhin, mis oli tapaaminen, ja missä me yövytään viikonloppu. jutellaan paskaa kaks tuntii ja sit yks työpäivä takana. kun kuuntelin muiden juttuja toisten harkkapaikoista ja asumispaikoista. alkaa olla ite ihan tyytyväinen manziiniin ja myc. ei tartte nähä lasten lyömistä ja suihkusta tulee lämpöistä vettä, ja on ympärillä ihmisiä joille voi puhua suomea.

lähettiin sit porukalla käväsemään ezulviinissä, osa meni kynttilä tehtaalle ja osa kauppa kujalle. mie suuntasin kauppakujalle, kynttilä retki odottaa jonain toisena viikonloppuna. Kauppakuja, oli semmoinen 200 m pätkä puista tehtyjä hökkeleitä, misssä myyjät myivät tavaroitaan. lähettiin kiertää toisesta päästä riviä. Saavutukses voin sanoo, et kuljin koko pätkän läpi. hinnat oli turistihinnoissa mut neuvottelemalla sain hinnat kyl alas. putiikki toisen jälkeen toisti itseään. kaikilla melkeen samoja tavaroita myynissä. mut mukaan tarttu hienoja koruja ja muuta sälää. Perjantai iltana oli vielä vuorossa ravintolaillallinen ja biletystä. ravintola oli meluinen mut palvelu hyvää luokaa. 11 jälkeen siiryttiin paikalliseen yökerhoon, oli sielä ihan turvallista kun oli iso lössi mukana ja asennetta mukana.

launtaina heräiltiin, ja vaikka perjantaina oli puhetta, et ois menty huiputtaa sibebe view vuori tai miten se kirjotettiin. ei lähetty, koska ei tiedetty, et missä kunnossa maasto on. Lähettiin sen sijaan taas enzulwiiniin, mut täl kerralla suunattii "kuumille lähteille". nimi täisin harhaan johdattelua. Paikkaa maksoi sisään 10 emalgeeniä. Pihalla oli iso allas missä oli lämintä vettä. Onneks tajuttiin, et siel oli myös tämmöinen pieni kylpylä, missä oli sauna. vähän aluksi arvottii, et minkähänlainen sauna mahtaa olla. mutta lopulta pääsytiin ottaa selkähieronta, sauna ja todella kuumauimallas sisältä. Maksoi semmoset 150 emalgeeniä. Hieronta oli mahtava. kaveri osas homman. ja taisin löytää lihaksii, mitä en tieny edesolevan olemassa. Paikalla oli tarjonassa myös ruotsalainen hieronta, mitähän se ois pitänyt sisällään? kukaan ei ottanut selvää.

Hierronnan jälkeen vuorossa oli sauna ja kuuma allas. Sauna oli hyvä ja todella lämmin tuli ihan hikipintaan. Kuuma alla oli todella kuuma. Ainakin lihakset saivat rentoutua. Yhessä vaiheessa saunaan sissä tuli about 50 vuotias äijä vaatteet päälle. kaverille oli semmonen suihkepullo kädessä missä oli jotain sitruunasvettä, sit se alko suihkuttaa sitä vuorotellen kaikkien päälle. Paikalliset naiset nauttivat täysin rinnoin. Pakko sanoo, et kyl se virkisti hetken. Tapahtuuko suomessa ikinä samaa?

huomenna olis suunitelma a tai b. a on jos on hyvä ilma niin mennää huiputtaa se vuori(jalassa crocsit) tai jos sataa niin mennää tutustuu paikalliseen jumalan palvelus elämään. varoitus paikallisut jumikset voivat kestää helposti semmoset 4 h. Iltapäivällä on sit vuorossa siirtyminen takaisin manziiniin kompilla ja edessä uusi työviikko.

kopin lisäksi päästiin viikonloppuna tutustuu paikkalliseen bussiin. Ihan siisti ja ihan paikalliseen tapaan ajoi. kovaa vauhtia. ei vaan meinannu bussin ovi pysyy kiinni.

No comments:

Post a Comment