Saturday, October 24, 2009

joo, halleluja

oltiin siis sunnuntaina kirkossa. Tai se ei ees tainu olla oikee Jumalanpalvelus. Mut joo kuiteskin.

Myohastyin alusta semmoset 20 minsaa, ku kaverit soitti puol 10 et lahetko mukaan. no mie lahin ja kirkkoon oli matkaa pari kolme kilsaa. Huono tuuri et yhtaan kompia ei tullut vastaan. mut kun olin puoles valis onneks yhen meian vapaaehtoisen tyttoystava ajo ohi autollaa ja otti mut kyytiin. No lopulta paasin kirkkoon. Mietin muutaman hetken et kaanynko takaisin koska sisalta kuuluu hirveeta meteliii. mut paa rohkeesti pystyyn ja sisaan. Kirkko oli almoust tayna, mut ihanat kirkkotadit ohjas mut muiten suomalaisten luo. Se penkki rivi oli taynna. ja mie sanoin et mie voi situu tohon kaytavan toiselle puolella. Mut eihan tadit ottaneet sita kuuluviin korviinsa, vaan siirsivat muutaman paikallisen toiseen paikkaa, et mie paasin istuu muitten viereen.

Puolet kirkon menoista meni aika ohi, silla siel puhuttiin suurimaksi osaksi swatiksi ja laulut joko swatiksi ja suluksi, et nain. Mut hyva huomio oli saarnassa, joka puhuttii enkuksi ja siel kaantaja joka kaansi sita puhetta siswatiksi. niin aina ku sanottii aamen enkuksi kaantaja kaansi sen halleluja ja kun puhuja sano halleluja kaantaja kaansi aamen. Mut pakko sanoo, et kyl paikalliset osaa lauluu, kylmat vareet meni pitkin selkaa. Ja jos suomessa papit sarnais samalla lailla ku taalla, niit saarnoja ehka jaksais kuunnella. Voisivat tulla tanne oppii aanen kayton ja painotuksen vaikutuksia saarnatessa.

Sunnuntaina palattii sit kompilla manziiniin.

Alkuviikon mie kerroinkin edellisessa merkinnassa. Mut perjantai oli taas ihan omaa luokkaansa. Mentiin aamulla normaalisti toimistolla, ja kuultiinkin ohjaajalta et lahetaan viemaan yhta poikaa sairaalaan tutkittavaksi, koska han oli sairas. No mentiin sairaalaan ja paikalliseen paivystykseen, kosk eihan taalla tunneta ajan varausta. No eka piti ilmottautua ja siihen oli hirvee jono. Mut onneks meian ohjaaja hoiti meiat jonon ohi ilmottautumaan. Sen jalkaa ohjaaja ja kaks opiskelijaa poistui muualle, ja mie ja toinen opiskelija ja poika jaatiin jonottaa sairaanhoitajelle paasya. Loydettii oikee huone, missa oli taas hirvee jono. Odoteltiin siin ensi tunti, ja sit alettii miettii, et mitenhan taa homma toimii, sil tuntu et meian papereita ei ollu missaan. sairaanhoitajalla iso paperi nipaska mista se kutsuu yks kerrallaan potilaita, ja toinen pino, et mita se jakelee potilaille. Mut onneks oltiin oikeessa paikassa ja meian paperit tuli vihdoi vastaa. Hoitsu mittas pojan kuumeen ja painon. Ja ohjas site meiat laakarille. Yllatys yllastys taas jonon edessa pain. Saatin annettuu paperit seuraavalle hoitsulle ja jaatiin odottaa. pohdittiin taas pari tuntii et mitenkahan taa systeemi oikeesti toimii. Ehtipa siihen tulla lounastuntikin keskella suurinta ruuhkaa. Hoitsujen tauon jalkeen saatin yks hoitsu kiini ja kysyttiin et mitenka taa homma toimii, et pyydetaanko nimella sisaan vai sil numerolapulla mika me saatin, mika piti antaa hoitajalle. No hoitaja vastas et ite pitaa pitaa kiini numerojarjesyksesta ja tanhna kaikki tietaa ja haipyu sitten sisaan. No alettiin selvittaa et missahan numerossa menaa, ja onneks se pari numeroon ennen meian numeoo, et ei oltu missattu meian numeroo.

No vihdoin paastii laakarille joka ohjas sit meiat rongteniin. Siel oli yllatys siel ei ollu jonoo ja poika paasi sisaan ja kuvatkin saatin todella nopeasti kateen.ja meiat ohjattiin takas samaiseen laakari jonoon/ Saatin annettiin kuvat hoitsulla ja jaatiin odottaa vuoroo parin metrin paahan ovesta. Meni taas aikaa ja yllattaenn sama hoitsu sano oven raosta meil et missa me ollaan oltu, et ne oli kutusunu meita muutamaan kertaan mut mei ei olla tultu sisalle. No eipa oltu kuultu vaik muutaman metrin paasta ovesta oltiin. no kesti taas hetki ja viimein paastiin laakariin. No laakari totes pojalla tavallinen flunsa ja anto reseptin. Sit meiat ohjattiin laakkeiden jako tiskille jonottamaan laakeita. no vihdoin saatiin laakkeet, ja paastin pois laakarista, Haluutteko arvata et paljonko aikaa meni koko reissuun ?

ei kun semmoset vahan paalle 7 tuntii istutu siella, ja huomiuo pahimman jonon ohi paasti jopa alussa. Empa taida enaa valittaa suomalaisesta odotus ajoista.

3 comments:

  1. otsikko on niin annia!:D afrikkalaisten "tositoiminta" taitaa kolahtaa suhun paremmin kuin taizé-laulut ;) voi hyvin, leijonanmetsästäjä!

    ReplyDelete
  2. joo ehka joo niimpa sonja. Mut joo, meian kampasta on suunilleen 200 m paassa moskeija, et alkaa noin muslimien rukoushetket enemman tulemaan ulos korvisa kuin taizee

    ReplyDelete
  3. Voi Anni kuule :D oisit kuullu ku mä SAARNASIN tänää leirillä. :DD se oli lyhyt ja ytimekäs.

    ReplyDelete