Wednesday, December 23, 2009

mitä tää valkoinen mönjä oikein on?

tiistaina siirto johannesburgiin suju ongelmitta. suureksi ihmetyksi sänky oli sittenkin varattu dormista, vaikka se epäilytti pahasti. soitin bacbackersiin ja varasin sen edellisellä viikolla, asiassa epäilytti se, et se ei ottanut mun nimee tai numeroo minnekkään ylös. mut johannesburgiin eksyttiin.

keskiviikkona lähettiin johannesburgin kuuluisammalle ostoskeskuskelle ostelee viimisiä vaatteita. mukaan tarttu vielä muutama paita, niitä on nyt todella iso kasa. ja converse kengät.

torstaina käytiin tutustuu vielä yhteen museoon, jonka nimeä en nyt muista. mutt se käsitteli rotusorto museota. harvoin sitä saa museoon kaks eri karttaa ja oppaan kertomaan et miten sitä karttaa pitää käyttää. museo huikea, mut ehkä tarvitsi muutaman kerran käymisen et sais siitä kaiken irti. sielä oli todella paljon informaatiota.

perjantaina olikin sitten aika sanoa haikeat jäähyväiset afrikalle ja aloittaa pitkä kotimatka. vaikee oli lähtee, paljon jäi itsestä sinne.

lennettiin samaa reittiä takaisin. johannesburg-abu dhapi-geneve-helsinki. geneveen saavuttiin lauantai aamuna. kun käveltiin koneesta kohti terminaalia, ihmeteltiin joukolla, et mitä ihmeen valkoista mömmöä tää maa on täynnä. ainoota valkoista maassa mitä ollaan nähty oli valkoista hiekkaa rannallla. haluaisko joku kertoo.

mie kuuluin siihen ryhmää, jolla oli aikainen lento helsinkiin. osa ryhmästä jäi odottaa geneveen 12 h seuraavaa lentoa. oli aika haikeeta, lentää viimeistä väliä 17 henken porukka oli pienentynyt 4. osa ootti seuraavaa lentoa. osa oli jo kotimaassa, ja osa jäi vielä afrikkaan. kentälle päästiin ja ykkätykseksi matkatavarat tulivat ehjinä perille asti. astelttiinsit aulaan. mun äiti ei meinnannu tunnistaa mua kun tulin, vasta kun seisoin parin metrin päässä hän tunnisti mut.

kun jaksan ajatellla tulee putkahtaa esiin loppuyhteenveto, ehk sitten kun voi ajatella neutraalisesti matkaa, tai ees sinne päin.

No comments:

Post a Comment