Tuesday, August 25, 2009

3 viikkoa lähtöön

Kesä kasassa, syksy alkanut vaikka ilma ei siltä vaikutakkaan. Koulu on alkanut, ja ihanat ott-opinnot. Vaikea keskittyä opinnäytetyöhön kun ajatukset jo karkaa 3 viikon päähän. Niin oikeesti 3 viikkoa ja mä en oo enää Suomessa yli 3 kuukauteen, hirvitys. Joo meiän opinnäytetyö käsittelee hartauspakettia seurakunnan päiväkerhoon. Mie en oikeen ymmärrä tota spss, no onneks emme tarte sitä työssämme.

Mutta joo, siis oikeesti vaan kolme viikkoo aikaa saada asiat kuntoon. Pitää soittaa tonne ja tänne, sopii kaikesta asioista. Mutta onneks rokotukset on nyt otettu, ainoastaan kolera pitäis vielä nauttia. Malaria kuuri alkoi maanantaina, koko edellisen puol vuotta oon kuullu kauhukertomuksiin Malaria lääke lariamin haitta vaikutuksista ja sit ku mä otan sitä, niin ei mitään. HUHUHUH. onneks. Kattelin lääkepurkissa tulleen tuotaselostuksesta haittavaikutuksia:
  • Aineenvaihdunta ja ravitsemus: Ruokahaluttomuus (melko harvinainen)
  • Psyykkiset häiriöt: Yleisimmin raportoituja ovat unihäiriöt (unettomuus, epänormaalit unet). Melko harvinaisia ovat kiihtyneisyys, levottomuus, ahdistuneisuus, masentuneisuus, mielialan vaihtelut, paniikkihäiriökohtaukset, sekavuus, hallusinaatiot, vihamielisyys, psykoottiset tai paranoidiset reaktiot.
  • Hermosto: Yleisimmin raportoituja ovat huimaus, tasapainon heikentyminen, päänsärky ja uneliaisuus. Melko harvinaisia ovat pyörtyminen, kouristukset, muistamattomuus, sensorinen ja motorinen neuropatia (harhatuntemukset, vapina ja haparointi mukaan lukien). Yksittäisiä enkefalopatia-tapauksia) on raportoitu.
  • Silmät: Näköhäiriöt (melko harvinaisia).
  • Kuulo ja tasapainoelin: Huimaus (yleinen). Melko harvinaisia ovat tasapainohäiriöt, korvien soiminen ja kuulon heikkeneminen.
  • Sydän: Melko harvinaisia ovat takykardia, palpitaatio, bradykardia, epäsäännöllinen pulssi, ekstrasystole, ohimenevä sydämen johtumishäiriö. Yksittäisiä AV-katkos-tapauksia on raportoitu.
  • Verisuonisto: Melko harvinaisia ovat verenkiertohäiriöt (hypotensio, hypertensio, punastuminen).
  • Hengityselimet, rintakehä ja välikarsina: Hengenahdistus (melko harvinainen). Hyvin harvoin on raportoitu pneumoniittitapauksia (mahdollisesti allerginen etiologia).
  • Ruoansulatuselimistö: Yleisimmin raportoidut ovat pahoinvointi, oksentelu, ripuli ja vatsakipu. Dyspepsia (melko harvinainen).
  • Iho ja ihonalainen kudos: Melko harvinaisia ovat ihottuma, eksanteema, urtikaria, kutina, hiustenlähtö, liikahikoilu. Erythema multiforme, Stevens-Johnsonin oireyhtymä (yksittäisiä tapauksia).
  • Luusto, lihakset ja sidekudos: Melko harvinaisia ovat lihasheikkous, lihaskouristukset, lihaskipu, nivelkipu.
  • Yleisoireet: Melko harvinaisia ovat turvotus, rintakipu, voimattomuus, huonovointisuus, uupumus, vilunväristykset, kuume.
et sillee. Kun joskus luin tota listaa, kattelin vaan, et jotakin noista ilmenee muutenkin, et mitähän ne ihmiset mulle syöttää =).

1 comment:

  1. huhheijaa anniseni, jännää että sulla on kohta lähtö eessä. siihe on aika vaikee jotenki suhtautua mutta sitte ku homma lähtee lentoo ni kohta huomaatki olevas jo tulossa takas. siinä välissä pitää sit muistaa nauttia siitä mitä kokee.

    miä oon kyllä hiivatin ilonen sun puolesta että pääset reissuun, se on kyllä varmasti yks sun elämän mahtavimmista jutuista. miä piän kiittimet ristissä sun puolesta <3

    ReplyDelete